De Eskimo’s hebben tweeënvijftig woorden voor ‘sneeuw’ omdat die voor hen zo belangrijk is; er zouden er net zoveel moeten zijn voor ‘liefde’.

Margaret Atwood

Omdat ik beide rollen beheers, die van adviseur én therapeut, herken ik door mijn ervaring meteen de signalen om op gepaste manier te reageren.

Vanwege mijn specialisatie in familiebedrijven richt ik mij als therapeut voornamelijk op ondernemers, zowel koppels als families en individuen.

Mijn cliënten komen uit Vlaanderen en Nederland, daarom werk ik uitsluitend met sessies van 2,5 uur. Het loont de verplaatsing en een langere sessie intensifieert het proces.

Zit je als familie met een blokkade of een conflict, dan is therapie niet noodzakelijk de beste of enige oplossing.

Therapie kan als aanvulling een belangrijke toegevoegde waarde betekenen maar komt nooit in de plaats van een begeleidingstraject.

Therapie stelt je in staat om met veerkracht relaties te ontwikkelen en beslissingen te nemen waardoor je het leven krijgt dat je wil hebben.

Heb je een specifieke vraag, stel ze mij gerust, we bespreken samen wat de beste aanpak is.

“Therapie zoekt geen oplossingen voor problemen, het is een ontmoeting van kwetsbare mensen die, begeleid in een veilige omgeving, leidt tot verandering, tot beweging.”

Wanneer kiezen voor gezins- of relatietherapie.

Een professionele adviseur, coach, bemiddelaar, advocaat, bankier of accountant weet wanneer hij of zij moet doorverwijzen naar een psycholoog of psychotherapeut.

Zeker in het geval van:

  • verbroken vertrouwen
  • een crisissituatie zoals ontrouw
  • rouw na verlies
  • matige tot ernstige psychische problemen die de relatie beïnvloeden zoals verslaving, angstklachten of depressie