Voor accountants, advocaten, financiële experten, notarissen en adviseurs
Masterclass Family-Dynamics-in-Business
Voor accountants, advocaten, financiële experten, notarissen en adviseurs die meer inzichten willen in hoe familiedynamieken impact hebben op de bedrijfsdynamiek.

“De creatie van de family board is een levend proces en een nieuwe routine om samen sterke funderingen te bouwen voor de komende jaren, als familie én als business.”

Familiebedrijf in West-Vlaanderen

Uit onderzoek blijkt dat veel contracten en regelingen in familiebedrijven achteraf zuur opbreken omdat er te weinig aandacht besteed werd aan de emotionele aspecten en relaties. Staan jij en de familie waarmee je werkt onder druk, dan heb je handvaten nodig uit het systeem- en contextueel denken. Met deze opleiding krijg je inzichten in die onderliggende processen, patronen en emoties. Daarnaast krijg je een praktisch stappenplan waarmee je voorafgaandelijk aandacht kan geven aan de emotionele aspecten en de relaties zodat de oplossingen die je ontwikkelt ook future-proof zijn.


Voor wie is de masterclass bestemd?
 

Voor accountants, advocaten, financiële experten, notarissen en adviseurs die hun klanten beter willen begrijpen en oplossingen willen ontwikkelen die ook op de lange termijn bieden wat de familie nodig heeft.

Je krijgt handvaten en inzichten in familiesystemen uit de schatkist van menswetenschappelijke benaderingen die je kan toepassen in je werk. Je ontdekt wat families precies nodig hebben en hoe je daar een antwoord op kan geven.

Dit is geen cursus bemiddeling. Wij werken vanuit invalshoeken eigen aan systeemtheorie, contextueel denken en dialogical practices.


Wat neem je mee naar huis

In de masterclass leer je

 • hoe een veilige gespreksruimte te creëren;
 • om stimulerende en verlammende patronen te herkennen en er mee om te gaan;
 • hoe aandacht te hebben voor de fase die aan een oplossing voorafgaat;
 • hoe ervoor te zorgen dat iedereen mee is en gehoord wordt.

 

Je krijgt antwoorden op vragen als

 • hoe je als adviseur zicht krijgt op gevoeligheden als deze niet bespreekbaar zijn;
 • wat je doet met conflicten in de familie die steeds terugkomen;
 • hoe je met de familie van destructie kan evolueren naar het nemen van eigen verantwoordelijkheid;
 • hoe je de verschillende verhalen van familieleden bij elkaar krijgt;
 • hoe je met aarzelingen of weerstand werkt;
 • wat je doet als je merkt dat de familie de afremmende ‘soft issues’ niet wil erkennen…

En concrete antwoorden en adviezen omtrent je eigen ingebrachte case.

Aan het einde van deze masterclass heb je naast verhelderende inzichten een toolbox met praktische templates en vragenlijsten die je bij jouw begeleidingswerk kan gebruiken, en de basis voor een Family-Dynamics-focusplan ontwikkeld door Veerle Wullaert.


Inclusief

 1. Je neemt deel aan de masterclass van twee opeenvolgende dagen.
 2. Er zijn gezonde lunches, breaks en drinks voorzien.
 3. Je ontvangt de nieuwsbrief, artikels en tips.
 4. Na de masterclass kan je gratis deelnemen aan een online Q&A-sessie via Zoom waarbij je (vooraf) vragen kan stellen die ik bespreek in de groep.
 5. Als bonus krijg je een individueel gesprek van anderhalf uur via Zoom of op ons kantoor in Hoogstraten.


Praktisch
 

De masterclass bestaat uit een tweedaagse in een groep van max. 16 deelnemers om 100% ondergedompeld te worden in de materie. Bovendien is het bijzonder leerrijk om met gelijkgestemden ervaringen uit te wisselen.

Data: donderdag 1 en vrijdag 2 oktober 2020 
We beginnen om 9u30 en eindigen om 17u.  

Locatie: BOXS in ‘s Gravenwezel (Schilde), Kerkstraat 17. 
Parkeren kan in de directe omgeving op 50m van BOXS.

Investering: 975 euro incl. breaks, lunches, Q&A-sessie én 1,5u individueel gesprek. Nu met uitzonderlijke lanceringskorting van 100 euro: 875 euro (excl. 21% btw).

Inschrijven kan makkelijk hieronder. Nadat je de nodige gegevens hebt ingevuld, krijg je automatisch een factuur toegestuurd die je via overschrijving kan voldoen.

Indien je ervoor in aanmerking komt, kan je genieten van maximum 30% subsidie via KMO-portefeuille. Meer info vind je op de factuur. Voor de algemene voorwaarden zie www.vlaio.be/kmo-portefeuille

 

Deze masterclass kan ook in-company gegeven worden. Neem voor de voorwaarden contact met Veerle Wullaert op veerle@familydynamics.be.