Gedreven en gepassioneerd door de kracht van mensen in relatie tot elkaar.

“Families en koppels met een groot relationeel vermogen zijn tot veel in staat dankzij hun veerkracht en vertrouwen.
Zij halen meer uit hun
relaties, niet alleen bij tegenspoed, ook als alles heel goed gaat.”

Kracht en vertrouwen

Family Dynamics in Business helpt bedrijfsfamilies en -koppels hun relationeel vermogen en veerkracht te vergroten als mens én als ondernemer, door hen te inspireren, trainen en begeleiden.

De ‘lerende familie’ kijkt naar wat het individu, de familie en het bedrijf nodig hebben om te groeien, te ontwikkelen vanuit een sterke basis. Leren doe je als familie op verschillende terreinen: business-, familie-, zelfreflectie- en contextgevoelige competenties.
Sterke relaties leiden tot meer veerkracht,welzijn en een duurzame toekomst voor mens én bedrijf.

Discretie is voor ons prioriteit één. Je mag dus steeds rekenen op 100% vertrouwelijkheid. De verhalen en voorbeelden die we ter illustratie geven zijn volledig geanonimiseerd.

Onze waarden

Gedreven door de kracht van relaties
Open blik voor meerdere perspectieven
Uw verhaal, onze focus
Dienstbaarheid is ons goud
Expertise uitbouwen en delen
Nu gebeurt het

 

 

VEERLE WULLAERT

familie- en relatiedeskundige
adviseur familiebedrijven
coach en trainer
gezins- en relatietherapeut

Als erkend familie- en relatiedeskundige werkt Veerle al 30 jaar met gezinnen en koppels.
Daarnaast begeleidt zij als erkend adviseur familiebedrijven (EHSAL) bedrijfsfamilies en -koppels bij het optimaliseren van hun onderlinge relaties.

De kennis die zij heeft opgebouwd door vele opleidingen en masterclasses in binnen- en buitenland, heeft zij aangevuld met 30 jaar praktijkervaring.

Erkenningen en opleiding

Erkenningen:

 • Erkend familie- en relatietherapeut (BVRGS, Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapeuten) en EFTA, European Family Therapy Association)
 • Erkend adviseur familiebedrijven (EHSAL Management School)
 • Erkend supervisor (BVRGS)
 • Gecertifieerd trainer kernkwadrantenmodel van Ofman

Opleidingen:

 • Vierjarige opleiding Gezins- en Relatietherapie (KERN)
 • Adviseur familiebedrijven (EHSAL Management School Brussel/ODISEE)
 • Systemische Familieopstellingen
 • Het kernkwadrantenmodel van Ofman, Kern Konsult
 • Rouwtherapie KUL-Context
 • Supervisie en Coaching (Vlaamse Werkgroep Supervisie)
 • Internationale workshops en congressen (o.m. Open Dialogue, Dialogical Practices en rouw) in Helsinki, Leuven, Amsterdam, Istanbul…
 • Masterclasses van Esther Perel, Jaakko Seikkula, Sue Johnson, Michael White, John Shotter, Jim Wilson, Daniël Ofman, Ingrid Dijkstra en Peter Rober
Een bevoorrechte getuige

Het is fascinerend om te zien tot wat families en koppels in staat zijn als zij hun krachten bundelen. Het onverzettelijk geloof in die kracht is wat mij drijft, ook in de moeilijkste situaties.

In mijn werk ben ik bevoorrechte getuige van vele familieverhalen van kleine en grote familiebedrijven. In dertig jaar praktijkervaring heb ik bijv. families en koppels begeleid die zich zorgen maken over de toekomst van hun kinderen, al dan niet in combinatie met het bedrijf.

De uitdaging is dan om de kern van het vastgelopen patroon te ontdekken en een aanpak te zoeken die weer zorgt voor positieve dynamieken en heldere toekomstperspectieven.
Wat voorbij is kunnen we niet terugdraaien, maar we kunnen het wel anders doen in de toekomst. Die keuze hebben we wel.

Alles is mogelijk als een familie of koppel durft kijken naar terugkerende patronen waarin men vastloopt.

Als familietherapeut heb ik veel geleerd van andere adviseurs familiebedrijven, vooral uit het buitenland, en van bedrijfsfamilies zelf.

Ook ik heb mijn weg moeten zoeken in de wereld waar familie en bedrijf elkaar in het hart en de portemonnee raken. Omdat ik aanvankelijk hun taal niet helemaal sprak, ben ik mij gaan toeleggen op het uitbreiden van mijn expertise. Zo heb ik geleerd om een vertaler te worden, door wat ik weet begrijpelijk te maken voor anderen.

Ik herinner me hoe ik in mijn eerste lezing voor familiebedrijven veronderstellingen maakte en over zaken sprak die niet aansloten bij de zorgen van mijn publiek. Ondertussen heb ik geleerd om samen te werken met mensen uit diverse beroepsgroepen. Door ontvankelijk te zijn voor hun verhaal en erkenning te geven voor hun waardevol werk konden we echt iets voor elkaar betekenen. Daarna kon ik inzichten aanreiken die vanuit mijn familie- en systeemperspectief komen. Vandaag heb ik mijn plaats gekregen en ken ik ook mijn plaats ;-).

Maar het belangrijkste is dat mijn werk als ‘family business therapist’of relatiebouwer voor familiebedrijven een vak apart is. Ik ben dankbaar voor de nieuwe grenzen en andere perspectieven in het kijken naar de familie. Mijn focus ligt op hoe ik een waardevolle bijdrage kan leveren voor het individu, de familie en het bedrijf en het verschil mag maken samen met hen.

Mijn verhaal

“In 1963 zag ik het licht als de oudste van drie kinderen en als laatstgeborene van Lillo, het verdwenen dorp aan de Schelde ten Noorden van Antwerpen.

Mijn familie werd geconfronteerd met onteigening ten voordele van de uitbouw van de haven. Dit zijn gebeurtenissen die beklijven, maar ik heb ook gezien en gehoord hoe mijn vader dit pijnlijk verhaal heeft kunnen draaien naar een kracht, nl. te mogen bijdragen aan de evolutie van een wereldhaven.

Gelukkig getrouwd en dan slaat het noodlot toe. Mijn man sterft op 36-jarige leeftijd. Mijn zoon was 6 jaar, ikzelf 32. Na een periode van rouw en herstel, heb ik geleerd wat doorzetten is en heb ik bewust gekozen om volop in het leven te staan én een thuis te geven aan mijn zoon, waarbij hij ruimte had om te groeien tot de fantastische man die hij vandaag is.

Van mijn zoon en schoondochter kreeg ik ondertussen twee prachtige kleindochters en mijn huidige man heeft ook drie volwassen kinderen en drie kleinkinderen. Dat is een volle tafel met alle partners erbij.

Na mijn opleiding gaf ik les aan de Sociale Hogeschool en heb ik enkele directiefuncties in de welzijnssector gehad. Daarna ben ik als zelfstandig trainer en coach gestart.

Sinds 2000 hou ik tot op vandaag een zelfstandige praktijk voor gezins- en relatietherapie.

Ook als adviseur familiebedrijven gaat mijn aandacht uit naar de relaties binnen de familie onder de vorm van lange termijn begeleidingstrajecten.”

PETER BAETENS

expert arbeidsmarktcommunicatie, bedrijfsidentiteit en -cultuur
grafisch vormgever

Peter heeft 30 jaar ervaring als expert in bedrijfscommunicatie. Hij was oprichter van het corporate communicatiebureau Beluga, gespecialiseerd in employer branding, interne communicatie, B-to-B en corporate identity.
Samen met een team van 20 professionals ontwikkelde hij vele projecten voor KMO’s, de overheid en grote organisaties.

Vandaag realiseert hij ​opdrachten van employer branding voor vnl. familiebedrijven, werving en selectie en bedrijfscommunicatie, al dan niet samen met zijn partner, Veerle.

Wij geloven dat een duurzame verbinding tussen mens en organisatie, gedragen door een inspirerende identiteit, leidt tot krachtige organisaties en loyale medewerkers.

Mensen die zich open, samenwerkend en kwetsbaar durven opstellen, maken authentieke organisaties die uitstralen waar ze in geloven.

Door een verdiepende exploratie van cultuur, context en relaties, willen we een voedingsbodem creëren voor een waardevolle groei voor mens en organisatie.

Referenties

Samen meer dan 50 jaar ervaring leidt tot een lange lijst van referenties. Het vertrouwelijk karakter van ons werk, in het bijzonder voor familiebedrijven, laat niet altijd toe hierover te communiceren. Indien relevant kunnen wij specifieke projecten toelichten.

Een overzicht van vroegere klanten waarvoor wij gewerkt hebben, zowel rechtstreeks als via derden:

Accenture, Adic, Agfa, Alcon, Alken Maes, Arodo, AXA, Bank Van Breda, BPOST, C&A, CAPCO, Capgemini, CAW, CFE, D’Ieteren, Daikin Europe, Decathlon, Degussa (Evonik), Delta Lloyd Bank, DEME, De Spiegel, De Stapsteen, Digipolis, Erasmus, Estée Lauder, Etap, Fedict, verschillende FOD’s, FSMA, Infrax, ING Insurance, Imec, Jan De Nul, KHM, Kraftfoods, Kristall Smolensk Diamonds, Magnus Villa’s, Nike, OZ, Oscare, Provincie Antwerpen, Quick, Real Software, Rosy Blue, Sanoma, Sappi, SAW, Securex, SEN, Siemens BeLux, Stad Mechelen, Syntra, Terumo, Virco-Tibotec, ie-net, Total, Toyota Motor Europe, Truvo, Tweetakt, UZA, UZ Leuven, Valesta, Vito, Vlaamse Overheid, VUM (Corelio)