“Staat de familie onder druk, dan ondermijnt dit de goede werking van het bedrijf.”

Prof. Alain Laurent Verbeke

Werk je voor of met familiebedrijven als accountant, advocaat, fiscalist, notaris of adviseur? Dan is die ontmoeting van ratio en emotie je wellicht niet vreemd en weet je ook dat bijv. opvolging geen gebeurtenis is, maar een complex proces.

Als gezins- en relatietherapeut weet je dan weer goed hoe je met koppels en families moet werken om beweging tot stand te brengen. Maar als je cliënten ook een bedrijf runnen, zorgt die verwevenheid met het bedrijf ook voor een bijkomende maar bepalende context.

Uit onderzoek blijkt dat veel contracten en regelingen in familiebedrijven achteraf zuur opbreken omdat er te weinig aandacht besteed werd aan de emotionele aspecten en relaties.

Samenwerken met familiebedrijven is dus niet eenvoudig …

  • Hoe breng je de verschillende verhalen van familieleden bij elkaar?
  • Hoe werk je met aarzelingen of weerstand?
  • Je merkt dat dezelfde conflicten in de familie terugkomen. Hoe ga je daarmee om?
  • Je hebt al vaak vastgesteld dat de zgn. ‘soft issues’ vaak de ‘hardest issues’ zijn, maar de familie is daar nog niet van overtuigd.

 

Met de masterclass van Family Dynamics haal je meer toegevoegde waarde, betere resultaten én meer voldoening uit je samenwerking met familiebedrijven.

Masterclass Family-Dynamics-in-Business

Voor accountants, advocaten, financiële experten, notarissen en adviseurs die meer inzichten willen in hoe familiedynamieken impact hebben op de bedrijfsdynamiek en andersom.

Je krijgt handvaten en inzichten in familiesystemen uit de schatkist van menswetenschappelijke benaderingen die je kan toepassen in je werk. Je ontdekt wat families precies nodig hebben en hoe je daar een antwoord op kan geven.

Dit is geen cursus bemiddeling. Wij werken vanuit invalshoeken, eigen aan het systeemdenken, contextuele theorie en dialogical practices. Deze masterclass is enkel voor professionals die hun klanten beter willen begrijpen en oplossingen willen ontwikkelen die ook op de lange termijn bieden wat de familie nodig heeft.

De masterclass bestaat uit een residentiële tweedaagse, zodat je je met 100% aandacht kan inleven in de materie. Bovendien is het bijzonder leerrijk om met gelijkgestemden ervaringen uit te wisselen.
Deze masterclass kan ook in-company gegeven worden.

Indien je ervoor in aanmerking komt, kan je genieten van maximum 30% subsidie via KMO-portefeuille. Voor de voorwaarden zie kmo-portefeuille

Heb je interesse in deze opleiding, meld je dan hieronder aan. We brengen je op de hoogte van de volgende datum, prijs en locatie.

Masterclass Business-Dynamics-in-Families

Voor gezins- en relatietherapeuten die met families en koppels werken die een bedrijf runnen en meer inzicht willen krijgen hoe die systemen elkaar beïnvloeden.

In deze masterclass krijg je gepaste kaders uit menswetenschappelijke richting toegepast op familiebedrijven, en bruikbare handvaten en modellen om naar familiebedrijven te kijken.

Deze opleiding stelt je in staat om de wisselwerking tussen familie- en bedrijfsdynamieken in je processen mee te nemen zodat je je cliënt(en) kan helpen als individu, als familie of koppel en in relatie tot die specifieke professionele context.

De masterclass bestaat uit een residentiële tweedaagse, vrijdag en zaterdag, zodat je je met 100% focus kan onderdompelen in de materie. Bovendien is het bijzonder leerrijk om met gelijkgestemden ervaringen uit te wisselen. Deze masterclass kan ook in-huis gegeven worden.

Indien je ervoor in aanmerking komt, kan je genieten van maximum 30% subsidie via KMO-portefeuille. Voor de voorwaarden zie kmo-portefeuille

Heb je interesse in deze opleiding, meld je dan hieronder aan. We brengen je op de hoogte van de volgende datum, prijs en locatie.