Vrouwen in familiebedrijven nemen vaak meerdere rollen op zich: liefdespartner, zakenpartner, moeder, dochter, bemiddelaar, zorger, opvoeder, klankbord …
Hoe kan je het vertrouwen en de verbinding in de familie bewaren?
Hoe kan je het zowel voor je partner als voor je kinderen opnemen?
Between power & emotion
Vrouwen vervullen vele kritische rollen binnen het familiebedrijf, zowel aan de familie- als aan de zakelijke kant. Ook als ze niet actief in het bedrijf werken. Je bent immers niet alleen moeder, je bent ook vrouw, liefdespartner, opvoeder, bemiddelaar, …
Sommige van die rollen zijn minder zichtbaar maar daarom niet minder belangrijk. Het blijkt immers dat vooral de vrouwen voor continuïteit zorgen door oog te hebben voor verbinding, tradities en de talentontwikkeling van alle kinderen.
Zij waken over de samenhang binnen de familie en het evenwicht tussen de familieleden van de volgende generatie.
Het programma ‘Les femmeuses’
Het zijn fameuze vrouwen die alle respect verdienen. Speciaal voor hen organiseer ik dit programma. We stellen met grote zorgvuldigheid een groep samen van max. 6 vrouwen.
Het programma bestaat uit een gesprek vooraf, een residentiële tweedaagse (3 nachten) om ons volledig onder te dompelen in de materie en nog drie avonden of halve dagen om samen aandacht te geven aan thema’s die in de tweedaagse naar boven kwamen.
Voor wie:
Alle vrouwen die direct of indirect met een familiebedrijf verbonden zijn als moeder, dochter, zus, echtgenote, grootmoeder, … in eender welke rol, als overlater of opvolger, als aangetrouwd of partner.
De trainer:
Veerle Wullaert is erkend familie- en relatietherapeut en adviseur familiebedrijven. Zij kent als geen andere de complexe verwevenheid van familie- en bedrijfsdynamieken. Veerle werkt al meer dan 25 jaar met families en koppels en begeleidt vele familiebedrijven bij het optimaliseren van hun relaties en in het kader van o.m. opvolging.
Thema’s die aan bod komen o.a.
✔ Relaties in het gezin (loyaliteiten, conflicten,…),
✔ communicatie en vertrouwen,
✔ proces van emotionele betrokkenheid,
✔ wat geven we (onbewust) mee aan onze kinderen,
✔ stimulerende en verlammende patronen herkennen en hoe er mee omgaan,
✔ de complexiteit van opvolging.
Na het programma kan je aansluiten bij de peer-groep. Onder mijn begeleiding komen we dan bijv. om de 2 maanden samen om onderwerpen, ervaringen en thema’s te bespreken die jullie vooraf inbrengen. Tijdens de peer-coaching kunnen we leren van elkaars ervaring met gelijkaardige situaties.
Praktisch
De investering voor het programma bedraagt 4.000 euro per persoon, excl. btw. Alles is inbegrepen (overnachtingen, lunches, drinks en cursusmateriaal).
Heb je interesse of wil je meer informatie, stuur mij een bericht via veerle@familydynamics.be of via onderstaand formuliertje. Laat ook weten of je alleen of met meerdere wil deelnemen en eventueel periode van je voorkeur.
Indien je ervoor in aanmerking komt, kan je genieten van maximum 30% subsidie via KMO-portefeuille. Voor de voorwaarden zie www.vlaio.be/kmo-portefeuille
<< Terug naar overzicht