Les Femmeuses, een aanbod voor vrouwen in familiebedrijven.
Voor zelfbewuste vrouwen die meer inzicht willen in de complexe verwevenheid van familie- en bedrijfsdynamieken, en in de vele rollen die zij vervullen.

Vrouwen in familiebedrijven nemen vaak meerdere rollen op: liefdespartner, zakenpartner, moeder, dochter, bemiddelaar, zorger, opvoeder, klankbord …

In de voorbije 25 jaar dat ik bedrijfsfamilies en -koppels begeleid, heb ik al vele ‘fameuze’ vrouwen  van verschillende generaties mogen ontmoeten. Soms ook met een moeilijke context, bezorgd of twijfelend maar altijd zo sterk en bereid om alles te doen wat mogelijk is voor het welzijn en de toekomst van de familie en het bedrijf. Vrouwen vervullen, direct en indirect, vele rollen waarvan de impact erg groot is maar zelden erkend. Dat vraagt erg veel van hen.

Het is belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat. Je kan twee dingen doen: leren door het verwerven van kennis en inzichten, en leren van elkaar.

Les Femmeuses, tweedaagse masterclass.

De tweedaagse is een residentiële opleiding die bestaat uit een avond en twee volledige dagen. Daarvoor trekken we ons met een kleine groep terug op een mooie, rustige locatie.

Het uitgangspunt van de training is om te leren kijken naar familiedynamieken door het herkennen van verbindende patronen. Het begrijpen en herkennen van stimulerende en verlammende patronen is van onschatbare waarde voor de familiale relaties op lange termijn. Alleen herkennen is niet genoeg, het is belangrijk om inzichten te verbinden met dialoog, empathie en het beste in elkaar naar boven te halen.

In deze tweedaagse krijg je praktische handvatten en een goede mix van theoretisch kader, illustraties van de thema’s via filmfragmenten en herkenbare cases, en interactieve gesprekken.

Datum: van 19u woensdag 23 t/m 16u vrijdag 25 oktober 2024.
Locatie: Martin’s Rentmeesterij, Kasteelstraat 2, Bilzen, naast Landcommanderij Alden Biesen.
Investering: 3.550 euro, alles inbegrepen (overnachtingen, diners, lunches) excl. btw.

Wil je inschrijven of vrijblijvend meer details over deze opleiding, stuur een mailtje naar veerle@familydynamics.be

Les Femmeuses, de peergroep.

Het kan inderdaad heilzaam zijn om ervaringen en ideeën uit te wisselen met zgn. ’bondgenoten’. Niemand anders begrijpt beter waar jij mee te maken hebt dan iemand die in dezelfde situatie zit.

Dat kan best in een veilige en comfortabele omgeving onder begeleiding van een deskundige. Die rol neem ik als systemisch familietherapeut en adviseur graag op mij.

Met een kleine groep gelijkgestemden komen we om de twee maanden een dag of een avond samen. We bespreken telkens een thema waarrond we vragen kunnen stellen en ervaringen met elkaar delen. We leren van elkaar door onze verhalen te vertellen en te begrijpen wat en waarom iets niet of juist wel gebeurt.

Hoe werkt het:
Het is best om aan te sluiten bij een vaste groep omdat je elkaar dan beter leert kennen. Er zijn twee mogelijkheden:
1. Je meldt je aan en ik stel een groep samen van vrouwen uit jouw regio.
2. Je kent zelf enkele vrouwen om een groep op te starten.

Locatie en data worden binnen de groep vooraf besproken en vastgelegd zodat iedereen mee kan. Een groep bestaat uit min. 6 en max. 10 deelnemers en komt 5 x per jaar samen.

Investering: uit loyaliteit voor de groep schrijf je in voor 5 sessies. Je betaalt 255 euro per sessie (excl. btw, incl. food & drinks) of 1.275 euro voor het jaar.

Inschrijven of meer weten over de peer-groep? Stuur een mailtje naar veerle@familydynamics.be

Wil je meer inzicht in de verwevenheid van bedrijfs- en familiedynamieken, zit je met vragen of bezorgdheden, of wil je gewoon sparren met gelijkgestemde vrouwen?

Je kan mij bellen op 0496/52 83 98 of een bericht sturen naar veerle@familydynamics.be

Als vertrouwenspersoon van vele families mag je rekenen op mijn jarenlange ervaring, mijn professionalisme en discretie.

Veerle Wullaert