Uit onderzoek blijkt dat deze koppels op bepaalde aspecten van ondernemen beter scoren dan bloedverwanten in familiebedrijven.

Het is voor elk koppel een moeilijke oefening, die van deugddoende communicatie en de blijvende zoektocht naar verbinding. Ken je dat gevoel van ‘yes, we zijn een team’? Elkaar beter begrijpen, hoe doe je dat?

Als je een liefdesrelatie hebt dan zijn er drie partijen: jij, je partner en de liefdesrelatie.
Als je partner bovendien deel uitmaakt van een familiebedrijf of je hebt samen een bedrijf, dan komt er een familiale werkrelatie bij!

Uit recent onderzoek (2012 en 2016) blijkt dat koppels die ook samen ondernemen op bepaalde aspecten beter scoren dan bloedverwanten in familiebedrijven. Ze hebben immers ooit voor elkaar gekozen en na een tijd weten ze wel hoe ze elkaar kunnen aanvullen.

Tijdens een tweedaagse workshop, voorafgegaan door een ontvangstavond, wil ik een zestal koppels samenbrengen om samen alle aandacht te geven aan de rollen in de relatie, de familie en het bedrijf, en om ervaringen en inzichten met elkaar te delen.

We overlopen ook Love & Business Focusplan dat ik speciaal voor koppels heb uitgewerkt.
We werken zowel in groep als per koppel. In de groep verwerven we theoretische inzichten, doen we inspiratie op en bereiden we oefeningen voor. Die oefeningen en inzichten kan je vervolgens als koppel in alle discretie integreren en uitwerken tijdens de koppelopdrachten.

Voor wie:

Voor koppels die samen ondernemen, een zaak willen opstarten of die werken in het familiebedrijf. Je neemt uiteraard deel met twee

De trainer:

Veerle Wullaert is erkend familie- en relatietherapeut en adviseur familiebedrijven. Zij kent als geen andere de complexe verwevenheid van familie- en bedrijfsdynamieken. Veerle werkt al meer dan 25 jaar met families en koppels en begeleidt vele familiebedrijven bij het optimaliseren van hun relaties en in het kader van o.m. opvolging.

Wat krijg je?

inspirerende inzichten vanuit systeemtheorie, contextueel denken en andere boeiende invalshoeken;
5 sleutels die jullie helpen beter om te gaan met de uitdagingen waar jullie als liefdeskoppel en ondernemerskoppel mee geconfronteerd worden;
praktische tools in verband met communicatie als koppel;
informatie over nieuw onderzoek in de wereld van gezin, familie en bedrijf;
herkenning in de verhalen van de andere koppels;
tijd en ruimte om te reflecteren.

Thema’s die aan bod komen o.a.

de relatie als koppel en de relaties in het gezin (loyaliteiten, conflicten, rollen …);
communicatie en vertrouwen;
gedeelde waarden;
proces van emotionele betrokkenheid;
stimulerende en verlammende patronen herkennen en hoe er mee omgaan;
wat geven we (onbewust) mee aan onze kinderen;
de complexiteit van opvolging.

Na het programma kan je aansluiten bij de peer-groep. Onder mijn begeleiding komen we dan bijv. om de 2 maanden samen om onderwerpen, ervaringen en thema’s te bespreken die jullie vooraf inbrengen. Tijdens de peer-coaching kunnen we leren van elkaars ervaring met gelijkaardige situaties.

Praktisch

De investering voor het programma bedraagt 3.950 euro per koppel, excl. btw. Alles is inbegrepen (overnachtingen, lunches, drinks en cursusmateriaal).

Heb je interesse of wil je meer informatie, stuur mij een bericht rechtstreeks via veerle@familydynamics.be of via onderstaand formuliertje.

Indien je ervoor in aanmerking komt, kan je genieten van maximum 30% subsidie via KMO-portefeuille. Voor de voorwaarden zie www.vlaio.be/kmo-portefeuille


    Ik wil op de hoogte gehouden worden mits 100% discretie gewaarborgd

    << Terug naar overzicht