Intervisiegroep

Vanaf welke leeftijd betrek je de kinderen bij het bedrijf? En hoe doe je dat dan?

Hoe leer je de kinderen omgaan met verantwoordelijkheid en vermogen?

Hoe maak je opvolging of overdracht op een positieve manier bespreekbaar?

Opvolging is een langdurig proces dat liefst zo vroeg mogelijk begint. Daarvoor hebben we een intervisiegroep opgericht waarin we niet focussen op de technische maar op de emotionele en relationele aspecten. Die beginnen met o.a. de emotionele betrokkenheid van kindsbeen af. Uiteraard vergt de laatste fase voor de feitelijke opvolging en de periode erna erg veel van zowel ouders als kinderen.

Ook als de kinderen niet in het bedrijf gaan werken blijft de professionele en persoonlijke groei van elk kind een belangrijk resultaat. Dat kan dus ook door níet verder te gaan in het bedrijf, maar wel als familie.

Ouders zijn bezorgd om hun kinderen. Dat is heel normaal en in familiebedrijven niet anders. Familiedynamieken raken de bedrijfsdynamieken en die verwevenheid kan het heel complex maken.

In de intervisiegroep gaan we diep in op deze en door de deelnemers aangebrachte thema’s. Je krijgt een pak verhelderende inzichten mee, getuigenissen en concrete tips en hulpmiddelen.

Voor wie:

Familie- en gezinsleden met een familiebedrijf, en ondernemende koppels.
Je kan met 1 persoon deelnemen maar het wordt nog interessanter met je partner of met enkele familieleden.
We werken met groepen van maximum 10 deelnemers.

De trainer:

Veerle Wullaert is erkend familie- en relatietherapeut en adviseur familiebedrijven. Zij kent als geen andere de complexe verwevenheid van familie- en bedrijfsdynamieken. Veerle werkt al meer dan 25 jaar met families en koppels en begeleidt vele familiebedrijven bij het optimaliseren van hun relaties en in het kader van o.m. opvolging.

Praktisch:

Wil je graag aansluiten bij de intervisiegroep, neem dan met ons contact op. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.


    Ik wil op de hoogte gehouden worden mits 100% discretie gewaarborgd

    << Terug naar overzicht